HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Şubat 2024 Pazar

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına dair ortaya atılan tartışmalar hakkında uyarılarda bulundu.
ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına dair ortaya atılan tartışmalar hakkında uyarılarda bulundu. Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, Manisa'da düzenlenen "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı" başlıklı İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Bölge Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi kapsamında son 2 haftada 15 bin 262 kadının istihdam edildiğini belirterek, gelecek ay açıklanacak istihdam verilerinde son 22 yılın en düşük işsizlik oranının beklendiğini ifade etti. Ancak, Bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadığı sürece kamuoyunda çıkan haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Işıkhan, çalışma saatleriyle ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu: "Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim."

Ayrıca, Bakan Işıkhan, çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı hedeflediklerini ve önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranları beklendiğini vurguladı. İş-Pozitif programının başlatıldığı tarihten bu yana ise 15 bin 262 kadının işe yerleştirildiğini müjdeledi.




Anahtar Kelimeler : ÇALIŞMA, SAATLERİ, KISALACAK, MI?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler