HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Şubat 2024 Cuma Saat: 15:53

RTÜK uyardı; Azami reklam süresini aşmayın!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayıncılara azami reklam süresini geçmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
RTÜK uyardı; Azami reklam süresini aşmayın!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), azami reklam süresini aşan yayıncılara uyarılarda bulundu. Reklam süresinin 12 dakikayı geçmemesi gerektiğini vurgulayan RTÜK, “ Bir saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresi 12 dakikadır. Bazı medya hizmet sağlayıcılar, bu süreyi aşarak hem rekabet ortamını zedelemekte hem de kurallara uygun hareket eden muadillerine karşı haksızlık yapmaktadır” açıklamasında bulundu. 

RTÜK ayrıca reklam yayınları esnasında ses seviyelerinin artırılması, gizli reklam uygulaması ve ürün yerleştirme uygulamaları gibi diğer Kanun ihlallerinin tespit edildiğini belirterek şunları kaydetti:  

“Yukarıda bahsedilen temel kurallara uygun hareket edilmesi tüm yayıncılarımızın kendi menfaatine olacaktır. Aksi halde 6112 sayılı Kanun’dan kaynaklanan yaptırım gücümüzü çekinmeden kullanacağımızı açıkça ilan ediyoruz.  

 Bu vesile ile 6112 sayılı Kanun’la belirlenen yayıncılık kurallarına riayet eden medya kuruluşlarımızı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” 

BHA




Anahtar Kelimeler : RTÜK, uyardı;, Azami, reklam, süresini, aşmayın!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler