HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Şubat 2024 Cuma Saat: 15:37

EMEKLİLERİN BANKA PROMOSYONLARI BELLİ OLDU

Emeklilerin banka promosyonları belirlendi ve emekli maaşlarına yüzde 49,25 zam yapıldı.
EMEKLİLERİN BANKA PROMOSYONLARI BELLİ OLDU

En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarıldı, bu durum ise bankalar arasındaki promosyon yarışını daha da kızıştırdı.

Emekli maaşlarındaki zamın ardından, emeklilerin banka tercihlerinde promosyon miktarı önemli bir rol oynuyor. Promosyon miktarı, alınan maaşa göre belirleniyor ve şu anda üst limit 12 bin liradan 15 bin liraya yükseltilmiş durumda. Ancak uzmanlar, emeklilerin banka seçiminde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Bankalar, emekliye promosyon sağlamak için genellikle 3 yıl taahhüt talep ediyorlar. Başvuru için, promosyon tercihi yapılacak bankaya gitmek yeterli olabiliyor, aynı zamanda emekliler e-devlet üzerinden de maaş tercihini yapabiliyorlar.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, yüzde 49,25'lik zam oranının emekli maaş promosyonlarına yansımadığını belirtti. Zira, emekli sayısındaki artış nedeniyle bankalar, bu zam oranını promosyonlara tam olarak yansıtmamışlardır. Devlet bankaları, emeklilere 5 bin liraya kadar promosyonlar sunarken, bazı özel bankalar 7 bin 500 liradan başlayarak 8 bin 500 lira hoş geldin promosyonları ile 10 bin lira hoşgeldin promosyonu gibi çeşitli seçenekler sunmaktadır.

Nayır, 10 bin liralık bir promosyonun yanı sıra ek 5 bin liranın kredi kartı, ek hesap ve kredi kullanımı gibi şartlara bağlı olarak alınabileceğini ifade etti. Emeklilerin, bu promosyonlarla ilgili anlaşma yaparken detaylara dikkat etmelerinin önemli olduğunu vurguladı.


KAYNAK:TRT HABER

 




Anahtar Kelimeler : EMEKLİLERİN, BANKA, PROMOSYONLARI, BELLİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler