HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Şubat 2024 Perşembe Saat: 12:50

HUKUKA AYKIRI SAYILDI !

Mahkeme, Ödül Dağıtımını İptal Etti Eğitim-İş Sendikası, İkizce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödül dağıtımında hukuka aykırı davrandığını iddia etti.
HUKUKA AYKIRI SAYILDI !

 Ordu İdare Mahkemesi, yapılan başvuruyu değerlendirerek ödül kararının iptal edilmesine karar verdi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada; "Millî Eğitim Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge hükümleri doğrultusunda aylıkla ödüllendirme için İkizce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonu tarafından üstün başarı belgesi olan üyemize ödül verilmemesi üzerine açtığımız davada, Ordu İdare mahkemesi, komisyonun hukuka aykırı davrandığı gerekçesiyle 04.01.2024 tarih ve 2023/1350 sayılı kararında yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.

İkizce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ödül Değerlendirme Komisyonu, 112 puan ile ilçede en yüksek puanlı ilk 3 kişi arasında olması gerekirken, üyemizin puanını sıfıra çekmiş ve ilan edilen ödül alanlar listesinin dışında bırakmıştır. Yani ödül dağıtımında objektiflikten uzak davranılmış, Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluşturduğu değerlendirme kriterleri yok sayılmış, bu kriterlere göre ödül alması mümkün olmayan isimler ödüllendirilmiştir. 20.06.2023 tarihinde Kaymakamlık oluru ile ilçe değerlendirme komisyonu kurulu ve yedek üyeleri belirlenmesine rağmen komisyon başkanı yedek üyeleri MEBBİS modül sistemine tanımlanmamış ve asil üye yıllık izinde iken şahsi şifrelerini kendilerine yakın kurum müdürleri ile paylaşarak puanlama yapılmasını sağlamıştır. 

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan bu hukuksuz uygulamalara sessiz kalmış ve bu tavır ilimizdeki eğitim çalışanlarının adalete olan inancını zedelemiştir. Yasa, yönetmelik ve mevzuatlarda uygulama biçimi belli olan bir konu "komisyonda görevli kişilerin keyfi yaklaşımları ile üyelerimiz için hak gaspına dönüşmüştür. 

Eğitim iş Ordu Şubesi olarak hiç bir üyemizi herhangi bir hukuksuz uygulama karşısında yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha vurguluyor, bu konu ile ilgili hukuki süreci takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi




Anahtar Kelimeler : HUKUKA, AYKIRI, SAYILDI, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler