HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 15:44

"TEHLİKE KAPIMIZDA"

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahasında yaşanan facia ilgili açıklama yaptı.
"TEHLİKE KAPIMIZDA"

Açıklamada, ‘’9 işçinin göçük altında kalması nedeniyle üzüntümüzü kamuoyuyla paylaşıyoruz.  Bundan böyle benzer faciaların yaşanmaması için sorumluların üzerine düşeni yerine getirmesini bekliyoruz’’ denildi.

‘’Üzüntü 

duyuyoruz’’

‘’Yeraltı ve yerüstü maden aramasına yönelik yatırım ve işletmesinin çevreyi ve doğayı önceleyen nitelikte olması amaçlanmalıdır’’ denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.

‘’ Çevre, doğa, halkın sağlığı ve yaşamı öncelikli olmalıdır.

İliç’teki kazanın, Ordu Fatsa’da bulunan maden ocağının ve siyanürle altın ayrıştırma işleminin gelecek açısından endişeleri daha da arttırdığını belirtmek isteriz.

Esasen siyanürlü altın ayrıştırma işleminin halkın yaşamına, çevreye ve doğaya yönelik giderilmesi mümkün olmayan tehditler içerdiği uzmanlarca dile getirilmektedir.

Şehrimizin yüzde 74’ünün maden sahası ilan edildiği ve ruhsatlandırıldığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır.  

Ordu’nun geleceğini köklü biçimde etkileyecek böyle bir kararın zararının kârından çok olacağı uzmanlarca değerlendirilmektedir.

‘’Geleceğimizle oynamayın’’

Güzel Ordumuzun estetiği ve geleceği maden ocakları façasıyla bozulmamalıdır. Ticaret, turizm ve kültür şehri olarak üç yüzyıla yakın geçmişi olan Ordumuzun dengeleri altüst edilmemelidir. Bu yapısının ve özelliğinin korunması öncelikli olmalıdır. Maden şehri kimliği Ordumuz için hiçbir açıdan uygun değildir. Ordumuz güzelliğini havasından, suyundan, dağlarından, yaylalarından, denizinden, kıyılarından almaktadır. Uzmanların görüşlerine dayanarak diyebiliriz ki ruhsatlandırılmış maden sahalarının işletilmeye açılması şehrimizin bu doğal varlıklarını geri dönüşü imkânsız biçimde ve olumsuz yönde etkileyecektir.

Şehrimizin çevresi, doğası, kimliği ve tarihi değerlerinin gözetilerek maden ocakları için belirlenen sahaların bu kapsamdan çıkarılmasını istiyoruz’’ denildi.




Anahtar Kelimeler : TEHLİKE, KAPIMIZDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler