HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 09:19

Luca ve Muhasebe eğitimleri başladı

Ordu Mali Müşavirler Odası ve Ordu Üniversitesi arasında LUCA Muhasebe Programı ve muhasebe uygulamaları konularında yapılacak eğitim modeline yönelik iş birliği protokolü ile akademisyenlerle eğitimler devam ediyor.
Luca ve Muhasebe eğitimleri başladı

Ordu Mali Müşavirler Odası ve Ordu Üniversitesi arasında LUCA Muhasebe Programı ve muhasebe uygulamaları konularında yapılacak eğitim modeline yönelik iş birliği protokolü ile akademisyenlerle eğitimler devam ediyor. 

İş birliği kapsamında LUCA Muhasebe programı, muhasebe uygulamaları alanlarında tarafların öğrencilere tecrübelerini aktararak mezun olduklarında uygulama bilgilerine sahip aranan nitelikli personeller olması hedeflenmektedir.

İlk etapta akademisyenlerle tüm örnek uygulama çalışmaları tamamlanması ile ikinci dönem eğitimlerinde öğrencilerin ders programlarında LUCA muhasebe uygulamaları yer alacak ve Ordu Mali Müşavirler Odası eğitmenleri de uygulama derslerine girerek iş dünyasında uygulamaları ve tecrübelerini aktaracaktır.

Ordu Üniversitesine bağlı yüksekokul ve fakültelerde eğitim veren akademisyenlerle Ordu Mali Müşavirler Odası eğitmenleri uygulama çalışmalarına başlayarak ikinci dönemde öğrencilere verilecek uygulama eğitimleri için hazırlıklarına devam etmekteler. Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarında gerçekleştirilen çalışmada Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender SÖNMEZ LUCA Muhasebe programı üzerinden uygulamalı olarak muhasebe modülü ile ilgili elktronik olarak düzenlenen fatura örnekleri ile belge girişleri ve rapor alma konularında uygulamaları akademisyenlere aktardı.

BİLGİSİNE SAHİP NİTELİKLİ PERSONELLER YETİŞTİRECEĞİZ

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender SÖNMEZ; “ İşbirliği kapsamında TÜRMOB-TESMER ve LUCA destekleriyle öncelikle Üniversitemizin birimlerine LUCA lisansları ücretsiz olarak kazandırılmıştır. LUCA teknolojik gelişimlere hızla uyum sağlayarak camiamızda en çok tercih edilen muhasebe programı olmuştur. Son yıllarda birçok meslek grubunda uygulamayı bilen nitelikli ara personel ihtiyacı daha da artmış, teknolojik gelişmeler neticesinde muhasebe programları kullanma becerisi önemli bir konuma gelmiştir. İş birliği ile amacımız muhasebe bürolarında günlük yapılan işlemleri örnek belgeleriyle, uygulamalarıyla birlikte sınıflara taşımaktır. Ordu Üniversitesinde eğitim veren akademisyenlerle birlikte gençlerimizin okul hayatı sonrası iş bulmalarını kolaylaştırmak için tecrübelerimizi bir araya getireceğiz. Ülke ekonomisinde önemli bir konuma sahip mali müşavirleri yetiştirerek hem gençlerimize sahip çıkacak hem de muhasebe meslek camiasına katkı sunacağız. Öğrencilerimizin iş dünyasına ilk adımlarında LUCA muhasebe program bilgisine sahip ve teori pratik karmaşasında iş bulmada zorlanmayan nitelikli personeller olması için hep birlikte çalışacağız.” Dedi.

Çalışma sonrası mali müşavirler ve akademisyenler çalışma konularını değerlendirerek teori-pratik karmaşasında öğrencilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiler. 2023-2024 eğitim yılı ikinci dönemi eğitimine hazır olmak için akademisyenler ve mali müşavirler odası birçok çalışmalar yapılacağını belirttiler.




Anahtar Kelimeler : Luca, ve, Muhasebe, eğitimleri, başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler