HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Şubat 2024 Pazar Saat: 13:35

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLİYOR

Ordu İlinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam etmektedir.
MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLİYOR

İlimizde mantar yetiştiriciliği konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak “Mantar Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenmiştir.

29.01.2024 tarihinde başlayan kursta İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından 15 kursiyere verilen  eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmektedir. Teorik eğitimin yanında kursiyerlere istiridye mantarı  üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi uygulamalı olarak gösterilmiştir.

İlimizde fındık üreticilerimize yıl boyunca düzenli ek gelir sağlayarak  üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, birim alandan yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle devam etmektedir.




HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler