- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLİYOR
İlimizde mantar yetiştiriciliği konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak “Mantar Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenmiştir.
29.01.2024 tarihinde başlayan kursta İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından 15 kursiyere verilen eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmektedir. Teorik eğitimin yanında kursiyerlere istiridye mantarı üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi uygulamalı olarak gösterilmiştir.
İlimizde fındık üreticilerimize yıl boyunca düzenli ek gelir sağlayarak üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, birim alandan yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle devam etmektedir.
HABER MERKEZİ

