HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 15:46

Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2006 yılında başlattığı kaynak aktarımı programı ile dezavantajlı bireylerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.
Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2006 yılında başlattığı kaynak aktarımı programı ile dezavantajlı bireylerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.

Bu çerçevede, Şubat ayında 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirildi. Ayrıca, 2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu. Göktaş, yaptığı açıklamada, Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını vurgulayarak, bu hizmetin aile odaklı bakım modellerinden biri olduğunu belirtti.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlere destek sağlanarak aile bütünlüğünün korunduğunu ifade etti. Ayrıca, aylık ortalama 560 bin kişinin Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve her hak sahibine aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Bakan, "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini ve toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayarak, 2023'te toplamda 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptıklarını hatırlattı. Göktaş, yeni düzenleme ile Evde Bakım Yardımı ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını ve bu kapsamda 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.


HABER MERKEZİ

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler