HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 15:31

BİR DENİZCİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI!

Marmara'da batan gemide bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı!
BİR DENİZCİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI!

Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazında kaybolan 6 denizciden birinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dalgıçların Karacabey ilçesi açıklarındaki 51 metre derinlikteki enkazda yaptığı dalış sonucunda bir personelin cesedine ulaşıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kimlik tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Vali Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede yapılan çalışmalara dikkat çekerek, olayın detaylarını paylaştı. 14 Şubat'ta Balıkesir'in Marmara Adası'ndan hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, Gemlik Limanı'na gitmek üzere yola çıktı. Ancak, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında su alarak battı.

Bursa Valiliği, gemiden saat 06.28'de yapılan yardım çağrısının hemen ardından EPIRB sinyalinin alındığını açıkladı. Ancak, bu süre zarfında herhangi bir tehlike veya yardım çağrısı yapılmadığı belirtildi. Bölgeye en yakın Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313, olay yerine intikale geçerek arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Valilik açıklamasında, gemide bulunan 6 personelden birinin eşi tarafından yapılan internet üzerinden paylaşılan bilgilerin geminin seyrüsefer bilgileriyle örtüşmediği ifade edildi. Bu süre zarfında gemi mürettebatına ulaşmak üzere arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği ve tüm imkanların seferber edildiği vurgulandı.


HABER MERKEZİ

 

 




Anahtar Kelimeler : BİR, DENİZCİNİN, CANSIZ, BEDENİNE, ULAŞILDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler