HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 15:17

TUNÇ: 387 HAKİM VE SAVCIYA İNCELEME BAŞLATTIK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle (hakim ve savcı) alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık.
TUNÇ: 387 HAKİM VE SAVCIYA İNCELEME BAŞLATTIK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle (hakim ve savcı) alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık.

Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi. Danıştay'ın, FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcı hakkında verdiği göreve iade kararına Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müdahil oldu ve söz konusu 387 isim hakkında inceleme başlatma kararı aldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından HSK tarafından, örgütle irtibat ve iltisakı nedeniyle başlatılan idari soruşturmalarda birçok yargı mensubu meslekten ihraç edilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararına tepki göstermişti. Erdoğan, "Bu karara sessiz kalmamız mümkün değil. FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : TUNÇ:, 387, HAKİM, VE, SAVCIYA, İNCELEME, BAŞLATTIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler