HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 10:31

"625 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 625 bine yakın Suriyelinin ülkesine geri dönüş kapsamında geçiş yaptığını bildirdi.
"625 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü"

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Güvenlik Toplantısı'nın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun temsilcisi olan Bakan Mehmet Naci Yerlikaya, yaptığı açıklamada Kilis'in Türkiye'nin huzuru açısından önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Yerlikaya, bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, Cerablus, El-Bab ve Azez bölgelerinde gerçekleştirilen hizmetlerin, hayatın ihyasıyla ilgili olduğunu belirtti. Bu bölgelerde 7 yıldan beri sürdürülen çabaların, hayatın normalleşmesi ve güvenli bölgenin oluşturulması amacına hizmet ettiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmaların göçü kaynağında durdurma amacını taşıdığını vurgulayarak, kendi şehirlerine ve hudutlarına yönelik göçü durdurma çabalarının devam edeceğini belirtti. 625 bine yakın gönüllü geri dönüşün olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu sayının geçici koruma altındaki Suriyeliler arasında, karşı taraftaki güvenli bölgedeki hayatın normalleşmesine olan güveni arttırdığını söyledi.

Yerlikaya, Türkiye'nin Suriyelilere sağladığı geçici koruma kapsamındaki desteklerin devam edeceğini ve hayatın normalleşmesine yönelik çabaların süreceğini vurgulayarak, "Bu çalışmaları gördükçe, Suriyelilerin kendi topraklarına geri dönme isteğinde bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Bu durumu önemsiyor ve altını çizmek istiyoruz" dedi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : "625, Bin, Suriyeli, Ülkesine, Geri, Döndü"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler