HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Şubat 2024 Cuma Saat: 17:02

Bakan Bayraktar açıkladı; 9 işçinin lokasyonu belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar 9 işçinin lokasyonunun belirlendiğini söyledi.
Bakan Bayraktar açıkladı; 9 işçinin lokasyonu belirlendi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te yaşanan heyelan sonucu toprağın altında kalan maden işçilerinin yerinin tespit edildiğini açıkladı. Bayraktar “9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Belirlediğimiz noktalara inşallah bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, kurtarma çalışmalarının yoğunlukla devam ettiğine değinerek” Buradaki işçi kardeşlerimizin yakınlarının yoğun bir şekilde beklentileri var, çok haklı olarak. Biz de bunlara cevap verebilmek için gayret ediyoruz, çalışıyoruz” dedi.

Toprak kaldırma planı yapılıyor

Bayraktar, toprak yığının kaldırılmasıyla ilgili çalışmamaların planladığını belirterek ” Heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş durumdayız. Elbette bu belki aylarca sürecek bir hadise ama biz bugün o toprakları alıp emniyetli bir şekilde tekrar depolayacağımızla alakalı çalışmamıza başlamış durumdayız” açılamasında bulundu.

BHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler