HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Şubat 2024 Cuma Saat: 09:39

Oy Kullanılacak Yerleri Öğrenme Aktif Oldu

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, vatandaşların oy kullanacakları yer bilgilerine ulaşma imkanı, e-Devlet platformu üzerinden sağlanmaya başlandı.
Oy Kullanılacak Yerleri Öğrenme Aktif Oldu

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, vatandaşların oy kullanacakları yer bilgilerine ulaşma imkanı, e-Devlet platformu üzerinden sağlanmaya başlandı. Bu yeni hizmet sayesinde seçmenler, e-Devlet sistemi aracılığıyla kolaylıkla oy kullanacakları sandık ve okul bilgilerine erişebilecekler.

Vatandaşlar, e-Devlet kapısı üzerinden TC kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak, "Yüksek Seçim Kurulu" bölümünden "Nerede Oy Kullanacağım" hizmetini kullanabilecekler. Bu sorgulama ile seçim günü nereye gitmeleri gerektiğini önceden öğrenebilecek olan seçmenler, böylece seçim günü oluşabilecek karmaşanın önüne geçmiş olacaklar.

Bu yeni hizmetle birlikte seçmenlerin oy kullanma süreci daha da kolaylaştırılmış oldu. Vatandaşlar, seçim günü oy kullanacakları sandık numarası, sandığın bulunduğu okulun adı ve adresi gibi önemli bilgilere hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilecekler. Bu durum, seçim günü yaşanabilecek yoğunluk ve karmaşayı azaltarak oy kullanma işlemlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlama imkanı sağlayacak.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Oy, Kullanılacak, Yerleri, Öğrenme, Aktif, Oldu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler