HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 23:01

KADINLAR BİLGİ SAHİBİ OLUYOR!

Ordu'nun İkizce ilçesinde gerçekleştirilen tarımsal eğitim ve kooperatifçilik programı, kadın çiftçilere yönelik önemli destek sağlıyor.
KADINLAR BİLGİ SAHİBİ OLUYOR!

Ordu'nun İkizce ilçesinde gerçekleştirilen tarımsal eğitim ve kooperatifçilik programı, kadın çiftçilere yönelik önemli destek sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde hayata geçirilen "Kimseyi Geride Bırakma: Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Artırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İkizce ilçesinde eğitim etkinliği düzenlendi.

İkizce ilçesinde yaşayan kadın çiftçilere özel olarak düzenlenen kooperatifçilik eğitimine katılım sağlandı. Bu eğitim, kadınların kırsalda ekonomik faaliyetlere daha etkin bir şekilde katılımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Tarım sektöründe faaliyet gösteren kadınların kooperatifçilik konusunda bilgi sahibi olmaları ve bu alanda aktif rol almaları hedeflenmektedir.

Ayrıca, 8-20 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen arıcılık kursuna katılan kadın üreticilere kurs bitirme belgeleri takdim edildi. Bu belgeler, katılımcıların aldıkları eğitimi başarıyla tamamladıklarını ve arıcılık alanında yetkinlik kazandıklarını belgelemektedir.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, projenin kadınların ekonomik güçlenmesine katkı sağlamayı amaçladığını belirterek, kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Bu tür eğitimlerin, kadınların tarımsal üretimde daha aktif rol almasını sağlayarak kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : KADINLAR, BİLGİ, SAHİBİ, OLUYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler