HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 22:25

FINDIK SEKTÖRÜNDE REKABETLE CANLANIYOR

Ordu Ticaret Borsası, fındık sektöründeki rekabetçiliği artırmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
FINDIK SEKTÖRÜNDE REKABETLE CANLANIYOR

Ordu Ticaret Borsası, fındık sektöründeki rekabetçiliği artırmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Borsa, "Ordu İli Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması" adlı proje ile sektördeki gelişimi desteklemeyi hedefliyor.

Borsa'nın "24. URGE.007 Destek Kodlu" başlıklı projesi, "Ordu İli Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının Başlatılması ve Rekabetçiliğin Artırılması" adı altında URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi) kapsamında Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü, KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı tarafından onaylandı.

Projenin uygulanacağı Ordu ilinde, Ordu Ticaret Borsası üyesi 15 firma yer alacak. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, projenin amacının Ordu ilinde faaliyet gösteren fındık sanayi ve yan sektörlerdeki firmaları bir araya getirerek uluslararası alanda rekabet güçlerini artırmak ve firmaların yeni pazarlara açılarak ihracat oranını yükseltmek olduğunu belirtti.

Projenin süresi 3 yıl olarak belirlenmiş olup, süreç ihtiyaç analizi raporunun ve proje yol haritasının hazırlanması şeklinde devam edecek. Bu proje ile Ordu Ticaret Borsası, fındık sektöründe kümelenme çalışmalarını başlatarak rekabetçiliği artırmayı ve sektöre olan katkısını güçlendirmeyi hedefliyor.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : FINDIK, SEKTÖRÜNDE, REKABETLE, CANLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler