HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Şubat 2024 Perşembe Saat: 15:14

Alzheimer Hastası Fatma Teyze Güvende!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde hayata geçirilen Akıllı Saat Projesi sayesinde, alzheimer hastası Fatma Teyze artık güvende.
Alzheimer Hastası Fatma Teyze Güvende!

Ünye ilçesinde yaşayan ve alzheimer hastalığı bulunan 80 yaşındaki Fatma Pelit, 8 Şubat tarihinde kayboldu. Ailesinin kolluk kuvvetlerine haber vermesiyle başlayan arama çalışmaları sonucunda, 4 günün ardından evlerinin 4-5 km uzağında sağlıklı olarak bulundu. Bu olay, ailesi ve sevenleri için büyük bir korku yaşattı.

Yaşanan bu endişe dolu anlar üzerine aile, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği Akıllı Saat'ten talep etti. Hemen harekete geçen belediye ekipleri, Fatma Teyze'yi evinde ziyaret ederek akıllı saati teslim etti.

Akıllı Saat sayesinde Fatma Teyze için yeni bir güvenlik önlemi sağlanmış oldu ve ailesinin yaşadığı endişe sona erdi. Pelit ailesi, bu önleyici adım için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkürlerini iletti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla geliştirilen bu proje, yaşlı ve kaybolma riski taşıyan bireylerin güvenliğine önemli bir katkı sağlıyor ve toplumun geniş kesimlerince takdirle karşılanıyor.




Anahtar Kelimeler : Alzheimer, Hastası, Fatma, Teyze, Güvende!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler