HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Şubat 2024 Çarşamba

ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI: 9 İŞÇİ KAYIP

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde saat 14.30 sularında meydana gelen toprak kayması sonrasında bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirildi.
ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI: 9 İŞÇİ KAYIP

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde saat 14.30 sularında meydana gelen toprak kayması sonrasında bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Maden ocağının üstünde büyük bir kütle var. Ağırlığı taşıyamamasından dolayı kaymadan kaynaklanan bir göçük söz konusu. 667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayanın altında olduklarını düşünüyoruz. Bütün temennimiz, arama kurtarma çalışmalarıyla birlikte müjdeli haberler vermek istiyoruz" dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızın, fabrikanın dışında istiflenen toprağın kayması sonucu toprağın altında kaldığını düşünüyoruz. AFAD ve arama kurtarma ekipleri hızlı bir şekilde toprağı kaldırmaya çalışıyorlar. Net rakamları, kaç çalışanın toprak altında kaldığına dair bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, toprak kaymasının 14.30'da meydana geldiğini belirterek, "Kayma sonucunda ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamamaktadır. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum" şeklinde konuştu.




Anahtar Kelimeler : Altın, Madeninde, Toprak, Kayması:, 9, İşçi, Kayıp

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler