HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Şubat 2024 Salı Saat: 19:28

“BORÇLU OLAN PARA VEREMEZ. PARAMIZ VAR Kİ VERİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında ki görüşmeler işçilerin yüzünü güldürdü. Başkan Güler işçilere %120 zam yapıldığını açıkladı.
“BORÇLU OLAN PARA VEREMEZ. PARAMIZ VAR Kİ VERİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) işçilerin büyük kazanımı ile sonuçlandı. Yapılan protokole göre OBB’de çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Hak-İş Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, “Türkiye’nin en iyi sözleşmesini Ordu’da yaptık” dedi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Meydanında büyük heyecan ve coşku ile düzenlenen imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Abdulkadir Hatipoğlu, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hak-İş Ordu Şube Başkanı Furkan Yavuz, Belediye personelleri ve aileleri katıldı.

Davul, zurna ve meşalelerle büyük coşkunun yaşandığı imza töreninde personellerin sevinci ve coşkusu görülmeye değerdi. Aileleri ile birlikte imza törenine katılan personellerin açtıkları pankartlar ise Başkan Hilmi Güler’i duygulandırdı.

“BORÇLU OLAN PARA VEREMEZ. PARAMIZ VAR Kİ VERİYORUZ”

3 yıllık süreyi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Toplu iş sözleşmesinin gece-gündüz demeden bu şehre hizmet eden mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2 bin 500 kardeşimizin bugün hak ettiği çalışmaların karşılığını para ile ödeyemeyiz. O kadar kıymetli hizmetleriniz var ki. Türkiye’de çok iyi bir rakama ulaşarak sizlere bugün hizmet iş ile birlikte Allah nasip etti. Helal olsun. Bu çalışmaları birlikte alın teri ile başaracağız. Belediyeciliğin bir başka güzel olduğunu sizlerle gördük” dedi.

Yüzde 120 zam olayına değinen Başkan Güler, “Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi bizim gönlümüzde de sınır yok” diye konuştu. 

“BİZİM DAVAMIZ PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR”

Başkan Güler şöyle devam etti: 

“Büyükşehir Belediyemiz ile ORBEL A.Ş’nin yapmış olduğu bu toplu iş sözleşmesinde öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, gönül adamı, dava adamı ve hizmet adamıdır. 30 yıldan bu yana onunla yol yürümek bize onur ve gurur veriyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bizim davamız, pazara kadar değil, mezara kadardır. 3 yıllık süreyi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS), 2 bin 500 çalışanımız bu sözleşmeden yararlanacak. İşçi ücretlerine yeni sözleşmemizde yüzde 120 zam yaptık. Sosyal belediyeciliğin gerekliliği ne ise onu işçilerimize yansıttık”

BAYRAM İKRAMİYESİNE BAYRAM GİBİ ZAM

Başkan Güler bayram ikramiyesini de arttırdıklarını ifade ederek, “Bayramlarda verilen rakamı az buldum. Kurban Bayramında 5 bin TL bayram ikramiyesi olarak vereceğiz. Verilen bu ücretlere her 6 ayda bir olmak kaydı ile devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak” diye konuştu.

“BUGÜN BEREKET GÜNÜ. TÜRKİYE’NİN EN İYİ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK”

Düzenlenen imza töreninde konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, yapılan zam oranından dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Enflasyon oranının çok üzerinde zam yapıldığını belirten Mehmet Keskin, şunları kaydetti:

"Bugün hasat günüdür. Bugün şükür günüdür, bereket günüdür. Bugün kahır günü değil bereket günüdür. Sözleşmemizde ulaşılan rakamlar sözleşmenin başarısından birisi olmakla birlikte bu sözleşme adil bir sözleşme olmuştur. Enflasyon oranının çok üzerinde gerçekleşen artışın bereketli olmasını diliyorum. Emek ve alın terine verdiği değeri belediyenin imkânlarını zorlayarak bordrolarımıza yansıtmak için Türkiye’nin en iyi sözleşmelerinden birini imzalayacak olan kıymetli büyüğümüz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz Ordu Büyükşehir Belediyemize, sendikamıza ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olsun”

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesiyle, Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL A.Ş’ye bağlı personellerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Yapılan sözleşme ile ücretlere her 6 ayda bir devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “BORÇLU, OLAN, PARA, VEREMEZ., PARAMIZ, VAR, , VERİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler