HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 16:38

GEZERAVCI MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

Alper Gezeravcı ilk uzay görevinin ardından Türkiye'ye döndü.
GEZERAVCI  MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

Gezeravcı: İlk uzay misyonu sadece bir başlangıçtı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevlerini ve deneylerini tamamladıktan sonra yurda döndü. Esenboğa Havalimanı’na inen Gezeravcı’yı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ve 13 çocuk karşıladı.

Alper Gezeravcı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, basının ve çocukların sorularını cevapladı

Kacır: 13 deney başarı ile gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklamasında Gezeravcı’nın 13 deneyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirtti. Kacır “İlk uzay misyonumuz başarılı oldu” ifadelerini kullanarak bilime verilen önemin devam edeceğini belirtti.

 Uzay Geliştirme Teknoloji Bölgesi Kurulacak

Bakan Kacır, uzay alanında AR-GE programlarının geliştirileceğini söyleyerek “Ankara’da Uzay Geliştirme Teknoloji Bölgesi kuracağız” dedi. Kacır, gelecekte ay misyonunun gerçekleştirileceğini belirterek “Alper Gezeravcı’nın gerçekleştirdiği uzay misyonu bir ilktir ama son olmayacaktır ” dedi.

Gezeravcı: Sınırları aşmanın mutluluğu ile geldim

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, görevlerini başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek ” göreve hazırlık sürecini yöneten herkese teşekkür ediyorum” dedi. Gezeravcı uzay misyonunun devam edeceğine değindi.

Alper Gezeravcı, gelecekte bu görevin pek çok kişiye ilham kaynağı olacağını öngördüğünü açıklayarak “Devletimizin güçlü adımlarıyla öz güvenimizi ayağa kaldırdık” şeklinde konuştu.

BHA




Anahtar Kelimeler : GEZERAVCI, MERAK, EDİLENLERİ, YANITLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler