HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Şubat 2024 Perşembe Saat: 17:38

ORDU'DA TARIMSAL ÜRETİM PLANLANDI

Ordu’da tarımsal üretimin planlanması kapsamında düzenlenen il bilgilendirme toplantıları, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
ORDU'DA TARIMSAL ÜRETİM PLANLANDI

Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik’in ve planlamadan sorumlu birimlerin daire başkanları ile konu uzmanlarının katılımıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin planlanmasıyla ilgili önemli konular ele alındı.

Toplantı, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirildi. Sabahki oturum, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine yönelik düzenlendi. Öğleden sonraki oturum ise İlçe Müdürlerine yönelik gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu tarımı hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve tarımsal üretimin planlanmasıyla ilgili yol haritasını katılımcılara aktardı.

Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise tarımsal üretimin planlanmasıyla ilgili katılımcılara bilgilendirme yaptı. Çelik, “Dünyada yaşanan gelişmeler, tarımsal üretimin önemini her geçen gün arttırmaktadır. Tarımsal üretimin planlanması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik’in katılımıyla ilimizde hayvancılık konusunda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda da tarımsal üretimin planlanması ile ilgili bilgiler verildi.




Anahtar Kelimeler : ORDU'DA, TARIMSAL, ÜRETİM, PLANLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler