HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 14:21

Kış Aylarında Sık Görülen 4 Hastalık ve Korunma Yolları

Kış aylarının gelmesiyle birlikte enfeksiyon hastalıklarının bulaşma riski artıyor.
Kış Aylarında Sık Görülen 4 Hastalık ve Korunma Yolları

Çocukların sık sık hastalanmasına neden olan ve son günlerde sıklıkla görülen hastalıkları sıralayan Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtileri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi, hastalık kapıyı çaldığında yapılması gerekenleri açıkladı. İşte, önemli uyarılar ve öneriler:

  1. Nezle: Soğuk algınlığı olarak da bilinen nezle, özellikle burun tıkanıklığı, hapşırma, öksürük ve hafif ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Korunmak için ellerin sık sık yıkanması ve kalabalık ortamlardan kaçınılması önemlidir.

  2. Grip: Yüksek ateş, titreme, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren grip, çocuklarda özellikle ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Grip aşısı yaptırmak ve hijyen kurallarına dikkat etmek grip riskini azaltabilir.

  3. Akut Bronşiyolit: Solunum yolu enfeksiyonlarından biri olan akut bronşiyolit, özellikle küçük çocukları etkiler. Öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Sigara dumanından uzak durmak ve çocuğunuzu sigara içilen ortamlardan uzak tutmak önemlidir.

  4. Farenjit: Boğazda ağrı, yutkunma zorluğu, kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren farenjit, genellikle virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve hijyenik bir ortamda bulunmak farenjitin iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Dr. Elida Yüksel, bu hastalıklardan korunmanın ve tedavi edilirken dikkat edilmesi gerekenlerin önemine vurgu yaparak, çocukların sağlıklı bir kış geçirmeleri için önlem alınması gerektiğini belirtti.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Kış, Aylarında, Sık, Görülen, 4, Hastalık, ve, Korunma, Yolları

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler