HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 13:58

BALIKÇILAR DİKKAT!16 ŞUBAT'TA SON BULACAK…

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, küçük ölçekli balıkçıları desteklemek amacıyla başvuruların son tarihini duyurdu.
BALIKÇILAR DİKKAT!16 ŞUBAT'TA SON BULACAK…

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, küçük ölçekli balıkçıları desteklemek amacıyla başvuruların son tarihini duyurdu.

Denizlerde ve içsularda faaliyet gösteren gemilere yönelik yapılan bu destek kapsamında başvurular, 16 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar alınacaktır.

Denizlerde ve içsularda faaliyet gösteren küçük ölçekli balıkçıları desteklemeyi hedefleyen bu önemli başvurular, denizlerin ve içsuların ekosisteminin sürdürülebilirliğini koruma amacını taşımaktadır. Başvurular, il/ilçe müdürlüklerine yapılacak olup, destekleme kapsamına alınan gemilere boy uzunluğuna göre ödemeler gerçekleştirilecektir.

Desteklenen balıkçı gemileri arasında, denizlerde 12 metreden küçük olanlar ile içsularda faaliyet gösterenler yer almaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, 0-4,99 metre arası gemilere 3.500 TL, 5-7,99 metre arası gemilere 4.250 TL, 8-9,99 metre arası gemilere 5.250 TL ve 10-11,99 metre arası tüm balıkçı gemilerine 6.000 TL ödeme yapılacaktır.

Ayrıca, başvuruda bulunan kadın balıkçılara yönelik özel bir destek de bulunmaktadır. Kadın balıkçılara yapılacak ödemeler, birim destekleme tutarının %25 daha fazlası olarak belirlenmiştir.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balıkçıları mağdur olmamaları için başvurularını 16 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar yapmaları konusunda uyararak, balıkçılığın geleceğini güvence altına almak ve sektöre destek olmak isteyenleri bu fırsatı değerlendirmeye davet etmektedir.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : BALIKÇILAR, DİKKAT!16, ŞUBATTA, SON, BULACAK…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler