HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Şubat 2024 Salı Saat: 17:24

Bankada parası olanlara müjde!

Bankada parası olan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST sisteminde önemli değişiklikler yapılacağını duyurdu.
Bankada parası olanlara müjde!

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamaya göre, FAST sistemi yenilikçi teknolojilerle donatılarak daha şeffaf, güvenli ve hızlı bir ödeme yöntemi haline getirilecek.

FAST sistemi, artık katman servisleriyle birlikte daha etkin hizmet verecek. Bu sayede, ödemeler alanında rekabet ve inovasyonun artırılması hedeflenirken, kullanıcıların finansal durumlarını yönetmeleri ve günlük hayatlarını kolaylaştırmaları amaçlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye alındı. Bu servis, alacaklının borçludan FAST ödemesi talep etmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. İlk aşamada kişiden kişiye ödemeler için kullanılacak olan bu katman servis, para transferinin başlatılmasını sağlayacak bir haberleşme ve onay mekanizması sunacak.

Ödeme İste Katman Servisi, ilerleyen dönemlerde e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli kullanım alanlarında da hizmet verecek. Bu sayede, ödemeler ekosisteminde katma değer oluşturması bekleniyor.

FAST sistemi, nakit ve kartlara alternatif bir ödeme yöntemi olarak öne çıkıyor. Üretime alındığı günden bu yana işlem hacminin arttığı belirtilirken, Ocak ayında günde ortalama 11 milyon işlem gerçekleştirildiği vurgulandı.

Merkez Bankası'nın yeni kararıyla, FAST sisteminin kullanıcıların hayatını kolaylaştırarak daha şeffaf, güvenli ve hızlı bir ödeme yöntemi haline gelmesi amaçlanıyor. Bu gelişme, bankada parası olan herkes için olumlu bir haber niteliği taşıyor.




HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Bankada, parası, olanlara, müjde!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler