HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 17:06

Dr. İlhan Bilici'nin Yeni Kitap Serisi Yayında

Türk Siyasi Düşüncesi İnceleniyor: Dr. İlhan BİLİCİ'nin Editörlüğünde Yayınlanan Yeni Kitap Serisi Çıktı.
Dr. İlhan Bilici'nin Yeni  Kitap Serisi Yayında

 

Türkiye'nin siyasi düşünce tarihine derinlemesine bir bakış sunan yeni bir kitap serisi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlhan BİLİCİ tarafından derlendi.

"Türk Siyasal Hayatında Siyasi Fikir Temsilleri I-II" adlı bu kitaplar, farklı üniversitelerden 26 akademisyen ve araştırmacının katkılarıyla Tezkire Yayınları tarafından okuyucularla buluşturuldu.

Modern Cumhuriyet döneminden günümüze kadar uzanan süreçte hâkim olan siyasi ve toplumsal fikir hareketlerini temsil eden bu eser, Türk siyasal düşüncesinin evrimini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Kitaplar, kurucu kadrolarından siyasi tezlerine, siyasal tartışmalara olan etkilerinden ortaya çıkış süreçlerine kadar detaylı bir şekilde bu fikir hareketlerini ele alıyor.

Dr. İlhan BİLİCİ'nin önderliğinde hazırlanan kitap serisinde, Türk siyasal hayatında önemli bir yere sahip olan çeşitli fikir akımları inceleniyor. Kemalizm, Türk Ocakları, Halkevleri, Milli Türk Talebe Birliği, Kadro Hareketi, Hareket Okulu, Hüt Fikirler Dergisi, Forum Dergisi, Serdengeçti Dergisi, Diriliş Akımı, Türkiye İşçi Partisi, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Yön Hareketi, Barış Dünyası Mecmuası, Yeniden Millî Mücadele Hareketi, Millî Görüş Hareketi, Milli Demokratik Devrim Hareketi, Ülkücü Hareket, Akıncılar Hareketi, Aydınlar Ocağı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Liberal Düşünce Topluluğu ve Kürt Hareketi gibi birçok önemli konu başlığı ele alınıyor.

Bu kapsamlı inceleme, Türk siyasi düşüncesinin karmaşıklığını ve çeşitliliğini anlamak isteyen okuyucular için önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Türk Siyasal Hayatında Siyasi Fikir Temsilleri I-II, siyasetin kökenlerine ve bugüne kadar uzanan etkilerine ışık tutarak Türkiye'nin siyasi zenginliğini anlama yolunda bir rehber niteliği taşıyor.




Anahtar Kelimeler : Dr., İlhan, Bilici'nin, Yeni, Kitap, Serisi, Yayında

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler