HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Şubat 2024 Pazar Saat: 10:43

Emeklilere Bayram İkramiyesinde Yeni Zam Kulisleri!

2021 yılında 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi için yeni bir zam kulisleri ortaya çıktı.
Emeklilere Bayram İkramiyesinde Yeni Zam Kulisleri!

Bu yıl emekli ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltilmesiyle ilgili iddialar, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam kararını açıklarken "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz" ifadelerini kullanması, emekli ikramiyesi beklentilerini daha da artırdı. Bu yıl emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmişti. Ancak şimdi kulislerde emeklilere bayram ikramiyelerinde de artış olacağı konuşuluyor.

İddialara göre, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları 2 bin liralık ikramiyeler, 5 bin liraya yükseltilecek. Böylece yılda 4 bin liralık ikramiye alan emeklilerin toplam ikramiye tutarı 10 bin liraya çıkacak.

Milyonlarca emekli, bu yılın ilk ikramiyesini 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde alacak. Hükümetin emekli ikramiyelerini 5 bin liraya çıkartacak düzenlemeyi ise Mart ayına kadar Meclis'ten geçirmesi bekleniyor. Emeklilere yönelik bu olası zam, emekliler arasında büyük bir beklenti ve ilgi uyandırmış durumda.




HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : Emeklilere, Bayram, İkramiyesinde, Yeni, Zam, Kulisleri!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler