HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 19:53

ERDOĞAN DEPREM KONUTLARI TESLİMİ İÇİN HATAY'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da gerçekleşen deprem konutlarının ilk teslim töreninde konuştu.
ERDOĞAN DEPREM KONUTLARI TESLİMİ İÇİN HATAY'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da gerçekleşen deprem konutlarının ilk teslim töreninde konuştu. Erdoğan, 2 ay içinde 75 bin konutun teslim edileceğini belirtti.

Hatay'da 150 bin hak sahibi belirlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceği sözünü verdi.

Erdoğan'ın Hatay'daki konuşmasından öne çıkanlar şu şekildedir: Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin acısı hala taze. Erdoğan, depremde kaybedilen vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Depremin etkilediği 11 il, 124 ilçe ve 7 bine yakın köyde ağır hasar meydana geldi. Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla müdahale ettiğini ve milletin dayanışma örneği sergilediğini vurguladı. 650 bin personel, 11 bin 500'ü yabancı ekip mensubu olmak üzere 35 bin 250 arama-kurtarma personeli, 142 bin güvenlik görevlisi, sağlıkçılar, madenciler, ormancılar ve gönüllüler gibi birçok kişi mücadelede yer aldı.

Erdoğan, depremin ardından enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmalarının dünyanın en büyük operasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, afet sonrası normal yaşantılarına devam etmekte kararlı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Hatay'da 150 bin hak sahibi tespit edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı, genel olarak deprem bölgesindeki hak sahibi sayısının 390 bin olduğunu belirtti. Bugünkü törende 7 bin 275 hak sahibinin konut anahtarlarının teslim edildiğini ifade eden Erdoğan, bu yeni yuvada huzur ve mutluluk diledi. Ayrıca, 2 ay içinde 75 bin konutun teslim edileceği sözünü verdi.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : Erdoğan, Deprem, Konutları, Teslimi, İçin, Hatayda

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler