HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 11:39

YSK'DAN 'BİRLEŞİK OY PUSULASI' AÇIKLAMASI

YSK, siyasi partilerin usulsüz bir kura çekimi ile belirlendiği iddialarına yönelik açıklama yaptı.
YSK'DAN 'BİRLEŞİK OY PUSULASI' AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy pusulası dezenformasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, kura çekiminde basın mensuplarının salonun her yerinde konumlandığını ve yayın akışının izlenmesi halinde durumun net bir şekilde görülebileceğini belirtti.

YSK, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için yapılan kura çekiminde her seçim döneminde aynı sıraya yerleştiği ve birinci sıradaki siyasi partinin usulsüz bir kura çekimi ile belirlendiği iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, YSK Başkanı ve üyeleri, yasal zorunluluk gereği toplantılara katılan 6 siyasi parti temsilcisi, seçime katılma hakkına sahip 35 siyasi parti temsilcisi ile birçok gazeteci ve muhabirin canlı takip ettiği bir ortamda kura çekiminin gerçekleştirildiği ve hiçbir itiraz olmadan tutanak altına alındığı vurgulandı.

Kura çekimi sırasında basın mensuplarının salonun her yerinde konumlandığı ve her açıdan görüntü aldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Buna rağmen, bir siyasi parti adına kura çekim işlemi sırasında tek bir açıdan çekilmiş bir görüntü üzerinden, planlı bir şekilde organize edildiği iddia edilen asılsız haberler ve paylaşımlar sosyal medyada dolaşmıştır. Ancak gerçek, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki sıralamanın tek bir açıdan değil, her açıdan izlendiği ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırıldığıdır. Haber ajansları ve televizyon kanallarının 27 Ocak 2024 Cumartesi günü 14.00 – 14.16 saatleri arasındaki yayın akışının izlenmesi halinde bu durum net bir şekilde görülecektir."

Açıklamada ayrıca, birleşik oy pusulasında 28 Mart 2004 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde birinci sırada Demokratik Halk Partisi'nin, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan seçimlerde birinci sırada Sosyaldemokrat Halk Partisi'nin, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimlerde Hür Dava Partisi'nin, 31 Mart 2019'da yapılan seçimlerde ise birinci sırada Saadet Partisi'nin yer aldığının kaydedildi.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : YSKDAN, BİRLEŞİK, OY, PUSULASI, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler