HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 16:58

OTSO'DAN İŞ DÜNYASINA DESTEK!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Yeşil Sanayi Destek Programı Enflasyon Muhasebesi' başlıklı program, iş dünyasının mükelleflerini ilgilendiren önemli konuları ele aldı.
OTSO'DAN İŞ DÜNYASINA DESTEK!

Yönetim kurulu başkanı Adil Levent Karlıbel, meclis başkanı Necat Avcı, Ordu SMMMO başkanı Ender Sönmez, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş ve KESGEB Uzmanı Cem Kalaycı ile OTSO üye firmalarının yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, enflasyon düzeltmesi ve yeni vergi düzenlemeleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Programda konuşan OTSO Başkanı Levent Karlıbel, artan enflasyon ortamında giderleri kontrol etmek ve şirketleri yenilemek için KOSGEB'in sunduğu destek programlarına dikkat çekti. Elektrik yatırımlarını daha etkili hale getiren desteklerin yanı sıra, makine motor değişimine yönelik destekler ve enerji kazanımını yenilenebilir ürünlerden elde etmeye yönelik destek programlarının da sanayicileri ilgilendirdiğini vurguladı.

Ordu SMMMO Başkanı Ender Sönmez ise enflasyon muhasebesi ve yeni çıkan vergi ve SGK kanunlarının şirketlere yansımasının, mali işlerin güçlü olduğu durumlarda şirketlerin ayakta durmasına katkı sağladığını ifade etti. Mali müşavirlerin bu konuda donanımlı olduğunu belirten Sönmez, birçok konuda birlikte hareket ettiklerini ve Ordu Mali Müşavirler Odası'nın bu konuda önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

Ordu Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ender Sönmez ise toplantıda iş dünyasını daha iyi koordine etmelerine katkı sağlayacak uygulamaların tanıtıldığını belirtti. Vergi mükelleflerinin ve iş verenlerin muhasebe uygulamalarındaki bilinçlenmenin, günlük yasaya uygun çalışmalarını olumlu etkileyeceğini vurgulayan Sönmez, vergi ve sosyal güvenlik alanlarındaki güncel değişikliklere dikkat çekti.

Toplantıda, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, enflasyon düzeltmesi ve vergisel etkileri konusunda bilgilendirmelerde bulunurken, KOSGEB Uzmanı Cem Kalaycı da yeşil sanayi destek programı enflasyon muhasebesi konusunda önemli bilgiler paylaştı. Programın ardından, katılımcıların sorularına cevap verildi.




HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : OTSODAN, İŞ, DÜNYASINA, DESTEK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler