HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 16:24

OTOMOBİLLERDE YENİ DÖNEM! ZORUNLU OLACAK

Avrupa Birliği ülkelerinde, 2024 Temmuz ayından itibaren satılacak tüm yeni otomobillerde "kara kutu" kullanımı zorunlu hale gelecek.
OTOMOBİLLERDE YENİ DÖNEM! ZORUNLU OLACAK

Avrupa Birliği ülkelerinde, 2024 Temmuz ayından itibaren satılacak tüm yeni otomobillerde "kara kutu" kullanımı zorunlu hale gelecek.

Bu önemli düzenleme, otomotiv sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Kara kutu zorunluluğu, Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkeyi kapsayacak şekilde planlanmıştır.

Yeni düzenleme, M1 kategorisindeki sekiz koltuklu otomobilleri, pick-up kamyonetleri ve 3,500 kilogramın altındaki ağırlığa sahip N1 sınıfı araçları içermektedir. Bu kapsamda olan araçlara entegre edilecek olan kara kutular, aracın hızı, fren durumu, pozisyonu, titreşimi ve gömülü güvenlik sistemleri verilerini toplayacaklardır.

NTV'de yer alan habere göre, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç gibi 27 Avrupa Birliği ülkesinde bu düzenleme geçerli olacaktır.

EDR SİSTEMİ NEDİR?

Kara kutular, Emergency Data Recorder (EDR) olarak da adlandırılmaktadır. Bu sistemler, acil durumda araçtan otomatik olarak yardım çağrısı yapabilme yeteneğine sahiptir. EDR sistemi ayrıca araç verilerini yüksek hassasiyetle kaydedecek ve bu verilere sadece acil durumlar için yetkililerin erişimine izin verecek şekilde korunacaktır. Böylece sürücüye ait verilerin gizliliği sağlanmış olacaktır.

Kara kutu sistemi, araçların hava yastığı sistemine entegre edilecek ve isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılamayacaktır. Hava yastığı ve emniyet kemeri sensörleri devreye girdiğinde veya aracın kaputu açıldığında, yatay veya dikey hızda ani artış durumlarında EDR sistemi otomatik olarak devreye girecektir.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : OTOMOBİLLERDE, YENİ, DÖNEM!, ZORUNLU, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler