HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 13:11

8’nci Antartika Bilim Seferi Başlıyor

8’nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan bilim insanları ve araştırmacılar İstanbul’dan yola çıkıyor.
8’nci Antartika Bilim Seferi Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesinde Tübitak MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsünün (KARE) koordinasyonunda gerçekleştirilecek seferde, Beyaz Kıta’nın şifrelerini çözecek yeni bilimsel araştırmalar yürütülecek.

Bu sene gerçekleştirilen sefere ikinci kez 3 lise öğrencisi de katılıyor. TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB)  tarafından düzenlenen “Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması”nda birinci olan lise öğrencileri yeryüzünün en büyük buz çölünde projelerini deneme imkanına kavuşacak.

Sefer koordinatörlüğünü TÜBİTAK KARE Enstitü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy’un yaptığı heyette,  Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan BAŞAR ile birlikte, 20 Türk’ün yanı sıra 2 İspanya, 1 Bulgaristan bir de ABD’li olmak üzere 4 yabancı bilim insanı da yer alacak. Dünya’nın en soğuk, en rüzgarlı ve en kurak kıtasına gidecek bilim insanları 22 farklı proje üzerinde çalışacak.

  Heyette Kimler Var?

8’nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan bilim insanları, İstanbul-Sao Paulo-Santiago-Punta Arenas- King George rotası üzerinden Antarktika’daki geçici bilim üssüne intikal edecek. 20 Türk’ün yanı sıra 4 yabancı bilim insanı sefere kendi ülkelerinden katılacak. 7 Kamu Kurumu, 14 Üniversite ve 1 Lise seferde temsil edilecek. Uluslararası işbirliklerinin sürdürülebilir kılınması ve bilim diplomasisinin etkin kullanılarak Ülkemizin kutuplara gösterdiği önemin gösterilebilmesi adına Türkiye Arjantin Büyükelçisi Süleyman Ömür Budak da sefere katılacak ve King George Adası’nda diğer ülkelerin bilim üslerine resmi ziyaretlerde bulunacak.

Bulgaristan, Ekvator ve Kolombiya’nın Antarktika’da bulunan altyapılarına 1’er Türk Araştırmacı katılarak toplam 3 ayrı bilimsel proje ile çalışmalarını yürütecek. Sefer kapsamında yürütülecek çalışmalar doğrultusunda, Horseshoe Adası’nda bulunan Türk Bilimsel Araştırma Kampı’nın bakım/tutum çalışmaları gerçekleştirilecek, Uzun dönem izleme çalışmaları yürütülecek, GNSS ve meteoroloji istasyonlarımızın bakımları yapılacak Horseshoe Adası ve çevresinin haritalandırılması çalışmalarına devam edilecek.




Anahtar Kelimeler : 8’nci, Antartika, Bilim, Seferi, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler