HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 12:37

"Hesaplarınızda Güncelleme Mi Var? Bankalardan Herkese Mesaj Yağıyor"

Bankalardan herkese mesaj yağıyor! Bunu yapanların kartları kapatılacak.
"Hesaplarınızda Güncelleme Mi Var? Bankalardan Herkese Mesaj Yağıyor"

Kredi kartı ve banka kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Bankalardan gelen bir mesaj, birçok kişiyi endişeye sevk etti: Kullanıcıların kartları tek tek kapatılacak. İşte kredi kartlarıyla ilgili alınan kararlar…

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar’ın, kredi kartları ve kredili ürünlere yönelik kısıtlamaların geleceğini belirtmesiyle bankalar harekete geçti. Bankalar, müşterilere bilgilendirme amaçlı kısa mesajlar gönderirken, kullanıcılar konuyla ilgili detayları araştırmaya başladı.

YENİ SINIRLAMALAR GELİYOR

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerle birlikte yeni ekonomi yönetimi, para politikalarında sıkılaşma adımlarını uygularken bankacılık işlemlerinde de her türlü kredili ürün kullanımını sınırlandırdı. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, bu süreçte yaptığı açıklamayla kredili ürün kullanımı ve kredi kartlarına yönelik yeni sınırlandırmaların geleceğini duyurdu.

Gazetecilerle bir araya gelen Çakar, bankacılık sektörü ve ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Alınacak önlemler kapsamında taksit sayısının azaltılması, limit kontrolü ve faiz gibi durumların denetim altında tutulacağı belirtildi. Bankalar, nakit avans ve kredi kullanımlarında uyarı ekranlarında yer alan ibareleri kısa mesaj olarak müşterilere iletti. Garanti BBVA müşterilerine gönderilen kısa mesajda, “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma işlemleri ile sistem dışına para çıkarılması nedeniyle kartınızın kapatılabileceği” ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası, politika faizini artırmaya devam etse de faiz oranını %3,11 olarak sabitlediğini belirtti. Mevcut mevduat faizlerinin bu seviyenin üzerinde olması durumunda birçok kullanıcının tüm kredi kartı limitlerini nakit avans olarak çekip mevduat faizine yatırdığı tespit edildi. Bu durumda ilgili müşterinin tüm kredi kartı limitlerinin kapatılacağı bildirilirken, kredi kartları için belirlenen sabit nakit avans oranının %4,42 seviyesinde olacağı aktarıldı. TCMB, Para Politikası Kurulu kararlarıyla politika faizini artırsa bile, kredi kartlarının faizlerinin artmayacağını belirtti.



HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler