HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 10:36

"Satılık O Camii, Şehre Yepyeni Bir Dokunuş Mu Getirecek?"

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi’nde uzun yıllardır hizmet veren ancak tapusu alınamayan bir cami, ilginç bir sürecin ardından satışa çıkarıldı.
"Satılık O Camii, Şehre Yepyeni Bir Dokunuş Mu Getirecek?"

 Özel bir şahsa ait olan fındık bahçesinde bulunan ve tapu işlemleri tamamlanamamış olan cami, mahkeme kararıyla yeni bir sahibe geçecek.

Cami, Diyanet’in kadrolu imam atamasıyla yeniden gündeme geldi. Ancak yıllardır tapusu çözülemeyen bu yapı, sahibinin mülkiyetinde kaldı. Yaklaşık 15 yıl önce hayırseverlerin katkılarıyla eski cami yıkılarak yerine yeni bir yapı inşa edildi. Ancak tapu sorunu çözülemeyince, cami bağışlayan kişinin malı olarak kaldı.

Hissedarlar arasındaki ortaklık anlaşmazlığı nedeniyle açılan dava sonucunda, Ordu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, 5 dönüm 200 metrelik fındık bahçesinin satışını kararlaştırdı. Ancak bu süreçte caminin bir değer tespiti yapılmadı. Bilirkişi raporunda, cami ve abdesthane olarak kullanılan bina kamu yapıları olarak değerlendirildi ve değeri satış bedeline eklenmediği belirtildi.

Mayıs ayında gerçekleşecek olan satış ihalesi sonucunda, fındık bahçesini alan kişi aynı zamanda caminin de yeni sahibi olacak. Bu olay, bölgede ilgiyle takip ediliyor.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler