HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
29 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 14:04

KARLIBEL: Ekonomik Dengesizlik Artış İş Dünyasını Zorluyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel: İş Yeri Kiralarındaki Artış İş Dünyasını Zorluyor
KARLIBEL: Ekonomik Dengesizlik Artış İş Dünyasını Zorluyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, iş dünyasının, esnaf ve sanatkarların iş yeri kiralarındaki artışın zorlayıcı bir duruma yol açtığını açıkladı. Başkan Karlıbel, son zamanlarda Ordu'da iş dünyası, esnaf ve sanatkârlar arasında yaygınlaşan şikayetin, iş yeri kiralardaki aşırı artışlardan kaynaklandığını ifade etti.

Ordu'daki iş yeri kiralarının, ülkenin diğer şehirlerine kıyasla son derece yüksek seviyelerde arttığını vurgulayan Karlıbel, enflasyonist ortamlarda mal sahiplerinin beklentilerinin artmasının bu durumun ana etkeni olduğunu belirtti. Ancak, bu artışın makul bir çizgide olması gerektiğini ifade eden Başkan Karlıbel, aksi takdirde birçok yatırımcının, esnafın mağazalarını açmaktan kaçınabileceğini veya iş yerlerini kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi. Bu durumun hem mal sahiplerini hem de iş dünyasını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Karlıbel, belediyelerin yaşanan imar sorunlarının iş yeri kiralarını etkilediğine de dikkat çekti. Ordu'da yaşanan imar sorununun, konut ve iş yeri stokunu tükettiğini belirten Başkan Karlıbel, 3 yıldır yeni iş yerlerinin açılamadığını ifade etti. Ayrıca, Ordu'nun farklı bölgelerine yeni iş merkezleri oluşturulması gerektiğini belirten Karlıbel, kenti geliştirmek için şehir planlama ilkelerine uygun kentsel dönüşümlerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Karlıbel, belediyelerin ve yetkililerin, Ordu'nun esnafına ve iş dünyasına yeni üretim alanları, satış alanları ve dükkanlar sağlamak için çözüm bulmaları gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde şehrin pahalı bir yer haline gelebileceği uyarısında bulundu.




HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler