HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Ocak 2024 Cuma Saat: 13:48

Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım Projesi Başlıyor

Avrupa Birliği Destekli "Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım: Sürdürülebilir Tarım Savunuculuğu" Projesi Başlatıldı.
Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım Projesi Başlıyor

Ankara, 18 Ocak 2024 - Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakat Sivil Toplum Eylemi kapsamında finanse edilen "Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım: Sürdürülebilir Tarım Savunuculuğu" projesinin açılış toplantısı, Ankara'daki Akar International Otel'de gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinlik, projenin ortakları arasında yer alan Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (Türkiye), Yeşil Kalkınma Derneği (Türkiye), Verde Center for Research, Innovation and Sustainable Development (Yunanistan) ile Ziraat Odası ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Proje, Türkiye'nin Ankara, Adana, İzmir, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak ve 36 ay sürecek. Temel hedefler arasında sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerin sürdürülebilir ve hassas tarım konusunda güçlendirilmesi, politika yapım süreçlerine katılımlarının sağlanması bulunuyor.

Proje kapsamında pilot tarım sahalarının kurulması, drone teknolojisinin tarımda kullanımı için eğitimler düzenlenmesi ve 125 genç çiftçinin yenilikçi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirilmesi gibi önemli bileşenler bulunmaktadır.

Bu proje, sürdürülebilir tarım uygulamalarının benimsenmesini artırma, Türkiye'deki tarım politikası değişikliklerine çiftçilerin katılımını sağlama, STK'ları bilgi, beceri, kaynak ve ağ bağlantıları açısından güçlendirme ve dijital bir platform aracılığıyla bilgi paylaşımını ve uluslararası ağ oluşturmayı hedeflemektedir.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve iletişim kurmak için: Semih Çalışkan, 0 532 317 45 60.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Daha, Yeşil, Yarınlar, için, Hassas, Tarım, Projesi, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler