HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 18:46

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Ordu'da!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bir programa katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Ordu'da!

Programda, Ordu'nun eğitimi değerlendirildi ve mesleki eğitimin önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel ve sektör temsilcileri katılım sağladı.


Sektör İçi Okul Modeli ve Eğitim Verileri Ele Alındı


Programın açılışında konuşan OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, iş dünyasının, yatırımcı tarafındaki rolüne vurgu yaparak, iş gücünün sanayicilere hizmete sunulmasının önemine dikkat çekti. Karlıbel, ayrıca Türkiye'nin üniversite kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, mesleki eğitimin bu konuda önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, programda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimde yeni bir yaklaşım başlattıklarını ve sektör içi okul modelini benimseyerek işletmeleri okul olarak görmeyi planladıklarını açıkladı.

Şamlıoğlu, bu modelle öğrencilerin sektörle iç içe teorik ve pratik eğitim almasını hedeflediklerini belirtti. Program, sektör temsilcilerinin soru ve önerilerini içeren bir bölümle sona erdi.



HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler