HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Ocak 2024 Salı Saat: 14:33

"Sağlığımızı Korumak İçin Çalışan Kahramanlar"

Giresun Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.
"Sağlığımızı Korumak İçin Çalışan Kahramanlar"

Giresun Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda; 5 hemşire ve sağlık memuru, 2 tıbbi sekreter, 1 doktor ile vatandaşlara ücretsiz olarak muayene hizmeti veriliyor. Aynı zamanda pansuman, enjeksiyon ve ilaç dağıtımı da yapılıyor.

2023 yılında; 12 bin 17 vatandaş ücretsiz olarak muayene olurken, bunun yanında bin 3 vatandaşa da ücretsiz pansuman ve enjeksiyon hizmeti verildi. 467 adet ücretsiz ilaç dağıtımı yapıldı. 860 vatandaşa ise psikolog tarafından aile terapisi, bireysel terapi, ebeveyn danışmanlık ve çocuk terapisi hizmetleri verildi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMASI

Müdürlük bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi de görev yapmakta olup, personellere iş sağlığı ve güvenliği konularında hizmet sunuluyor.

2023 yılında; personelle 177 saat iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilirken, bu eğitimlerde personelin çalıştığı ortamdaki tehlikeler, iş kazalarının nedenleri ve korunma prensipleri, çalışanların yasal hakları ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel kurallar, yangın ve acil durum, kişisel koruyucular gibi birçok konu ele alınarak güvenlik kültürü oluşturulmaya çalışıldı.

İş sağlığı ve güvenliği alanında 102 saha denetimi yapıldı. İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimi tarafından düzenli saha gözetimleri yapılarak personeller çalıştığı ortamda karşılaşabilecekleri sağlık ve güvenlik tehlikeleri konusunda bilgilendirildi. Tespit edilen eksilikler yazılı ve sözlü olarak birim müdürlükleri ile paylaşıldı.

İşyerindeki acil durum ve yangın tatbikatlarının düzenlemesi konusunda ilgili birimlerle görüşülerek gerekli planlamalar yapıldı. Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı düzenlendi.

SAĞLIKLI SU VERİLİYOR

Güvenli ve gönül rahatlığıyla içebilir su hizmeti sunma ilkesi kapsamında Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak yaklaşık 130 bin nüfuslu şehrimiz için içilebilir su temin etme konusunda titizlikle çalışıldı.

2023 yılında Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bakiye klor ölçüm denetimlerinde, %100 başarı sağlanarak bin 650 denetimde bin 650’si standartlara uygun çıktı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetim izlemesinde de %100 başarı elde edilerek 7 denetim numunesinin 7’si de uygun çıktı.

Ayrıca, şehir şebeke suyu Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli personeller tarafından son sistem otomatik gaz klorlama cihazları kullanılarak, içme suyu tesisleri online olarak izlenmekle birlikte 7/24 saat çalışma esasıyla gece gündüz kontrol mekanizması işliyor.

Herhangi bir aksaklıkta, cihazlara onarım ve bakım yapılıyor ve yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale ediliyor.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler