HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Ocak 2024 Salı Saat: 13:20

Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği!

Sosyal güvenlik ve sigorta sistemi, ev kadınları için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.
Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği!

Ev kadınlarının sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu düzenleme, vergi düzenlemeleri ve memur maaşları ile birlikte ev hanımlarını ilgilendiren bir sosyal güvenlik adımı olarak öne çıkıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından desteklenecek. Yeni asgari ücretle birlikte 6.400 TL olan isteğe bağlı sigorta tutarının 2.133 TL'si devlet tarafından karşılanacak. Emekli olmak isteyen ev kadınları, normalde ödemeleri gereken 6.400 TL yerine 4.267 TL ödeyerek, yıllık destek olarak 25.600 TL'ye kadar devlet desteği alabilecekler.

Bu düzenlemeyle, sosyal güvencesi ve primi olmayan ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta sistemine dahil olması teşvik edilecek. Bu sayede ev kadınları, daha düşük prim ödeyerek daha erken emekli olma fırsatına sahip olacaklar. Özellikle çocuk sahibi olan ev kadınları için sunulan bu sosyal güvence ve emeklilik hakkı, çocuk sahibi olan anneler için daha avantajlı olacak. Çocuk sahibi olanlar, isteğe bağlı sigorta yaptıklarında, prim desteği ve erken emeklilik hakkına sahip olacaklar. Bu adım, ev kadınlarının sosyal güvenlik haklarını güçlendirerek, daha etkili bir emeklilik sürecine katılımını sağlamayı amaçlıyor.


HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : Ev, Kadınlarına, Emeklilik, Desteği!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler