HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 13:32

Türkiye, 2024 Yılında 600 Bin Baş Besilik Erkek Sığır İthal Edecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu'nun 2024 yılında 600 bin baş besilik erkek sığırın ithal edileceğini duyurdu.
Türkiye, 2024 Yılında 600 Bin Baş Besilik Erkek Sığır İthal Edecek!

Bu stratejik hamle, 2023'te dengelemek amacıyla artırılan et ithalatının devamını içeriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "2024 Yılı Besilik Sığır İthalat Talimatı ve Teknik Kriterleri" metninde, "2024 yılı için planlanan 600.000 baş besilik erkek sığırın fiili ithalatı, bu talimatta belirtilen kurallara göre Et ve Süt Kurumu tarafından gerçekleştirilecektir. İthal edilecek besilik sığırların satış fiyatı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu plan doğrultusunda Et ve Süt Kurumu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, et fiyatlarının dengelenmesi ve tedarikin sağlanması amacıyla ithalat politikalarını etkin bir şekilde uygulamayı hedefliyor. Gerçekleştirilecek hamle, yerel üretimi desteklemeyi ve et fiyatlarını kontrol altında tutmayı amaçlıyor.

2023 yılında canlı hayvan ithalatının 1 milyar 57 milyon 630 bin doları aşarak 2018'den bu yana ilk kez 1 milyar doların üzerine çıktığı belirtiliyor. Bu hamle, et fiyatlarındaki artışın genel et tüketimini etkileyebileceği gibi, ulusal ekonomi üzerinde de etkiler yaratabilir.


HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler