HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 11:28

"DSÖ'nün Gözüyle X Hastalığı"

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) gündemindeki "X Hastalığı", bilinmeyen mikrobik tehditlerin neden olduğu ciddi hastalıkları tanımlayan bir terim olarak öne çıkıyor.
"DSÖ'nün Gözüyle X Hastalığı"

2017 yılında DSÖ, öncelikli patojenler listesine "X Hastalığı"nı ekleyerek, bilim insanlarının Ebola gibi bilinen tehditler yerine, bilinmeyen bulaşıcı tehditlere yönelik tıbbi önlemler üzerinde çalışmalarını teşvik etti.

Haberde belirtildiğine göre, X Hastalığı şu anda bilinmeyen ancak mikrobik bir tehdidin neden olduğu ciddi bir hastalığa verilen bir addır. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, konuyla ilgili sağlık yetkilileriyle bir araya gelerek İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda bu konuyu tartıştı.

Özellikle, Covid-19'un bir X Hastalığı örneği olduğu vurgulanmıştır. Covid-19, 2019'un sonunda başlayarak pandemiyi tetikleyen yeni bir koronavirüs nedeniyle ortaya çıkmış ve doğadaki geniş virüs rezervuarından kaynaklanan bu tür hastalıkların potansiyel kaynağı olarak dikkat çekmiştir.

DSÖ, bilinmeyen hastalıklara karşı hazırlık olarak Ar-Ge sağlama görevi kapsamında X Hastalığı üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Salgın tehditlerine hızlı yanıt verebilecek teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan DSÖ'nün Ar-Ge planında, Covid-19'un yanı sıra diğer öncelikli hastalıklar da bulunmaktadır.

Son olarak, DSÖ'nün salgın önleme ve mücadele çalışmalarını hızlandırmak adına yürüttüğü projeler arasında, yeni nesil aşılar, küresel bir pandemi ve salgın istihbarat merkezi, zoonotik viral tehditleri keşfetmeye yönelik Küresel Virom Projesi ve pandemi tedavileri için küresel bir merkezin kurulması gibi önemli adımlar yer almaktadır.




HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : DSÖnün Gözüyle X Hastalığı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler