HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:32

İcra takibindeki alacaklılara Yargıtay’dan faiz müjdesi

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi'nin aldığı emsal karara göre:
İcra takibindeki alacaklılara Yargıtay’dan faiz müjdesi

  1. Faiz Gelirleri Hak Sahiplerine Ödenecek: İcra takibinde alacaklı vatandaşlar, sıra cetveline itiraz edilmesi durumunda varsa oluşan faiz gelirlerinin hak sahiplerine ödenmesine hak kazandı. Bu, önceki uygulamalardan bir değişiklik olarak dikkat çekmektedir.


  2. Anayasa Mahkemesi Kararı Etkisi: Yargıtay'ın bu kararı, Anayasa Mahkemesi'nin benzer konudaki iptal kararını göz önüne alarak alınmıştır. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği düzenlemeler çerçevesinde yeni bir değerlendirme yapılmıştır.


  3. İcra Müdürlüğü İşlemlerine Dikkat: İcra dosyasına gelen paraların paylaştırılması sürecinde, alacaklı vekilleri ve vatandaşların sıra cetveline itiraz etme hakkı olduğu ve bu durumda oluşan faiz gelirlerinin hak sahiplerine ödenmesi gerektiği vurgulanmıştır.

  1. Harçlar Kanunu'nun İptali: Yargıtay'ın kararında, Harçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinin Anayasa'ya aykırılığına dikkat çekilmiş ve bu maddelerin iptali nedeniyle faiz gelirlerinin artık hak sahiplerine ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler