HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 12:45

Türkiye, Almanya'yı Geride Bırakarak Son 13 Çeyrekte Aralıksız Büyüme Kaydetti!

Türkiye ekonomisinin son 13 çeyrekte sürekli bir büyüme gösterdiğini vurgulayarak, bu dönemde Almanya'nın yüzde 0,6 küçülmesine karşın Türkiye'nin yüzde 4,7 büyüme oldu.
Türkiye, Almanya'yı Geride Bırakarak Son 13 Çeyrekte Aralıksız Büyüme Kaydetti!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu olumlu gelişmenin Türkiye'nin ekonomik performansındaki güçlü ivmeyi yansıttığını belirtti.

DEİK'in düzenlediği 5. Ticari Diplomasi Ödülleri Töreni'nde konuşan Bolat, küresel jeopolitik gerilimler, ağır enflasyon dalgası ve küresel ticaret daralması gibi etkenlerin dünya ekonomisine olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi. Ancak, Türkiye'nin bu zorlu dönemde başarılı bir performans sergileyerek büyümeye devam ettiğini belirten Bolat, özellikle enflasyonla mücadelede alınan mali sıkıştırma tedbirlerinin Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Bakan Bolat, dünya ticaretindeki gerilemeye dikkat çekerek, 2023'ün ocak-eylül döneminde dünya ticaretinin yüzde 5,6 azaldığını ifade etti. Bununla birlikte, Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 4,7 oranında büyüme kaydetmesinin sevindirici olduğunu belirten Bolat, Türkiye'nin uluslararası arenada güçlü bir ekonomik oyuncu olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat, Türkiye'nin ekonomik başarılarına, Türkiye Yüzyılı projesi çerçevesinde DEİK ailesi, özel sektör kuruluşları, iş insanları ve kamu kurumlarının katkılarını da ön plana çıkardı. 2023'te elde edilen ümit verici ekonomik rakamların, Türkiye'nin hedeflerine ulaşma yolunda sağlam bir adım olduğunu belirtti.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler