HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 13:41

SÖZLEŞMELİ ER ALIMLARI BAŞLADI !

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da ilgili sitede yayımlandı.
SÖZLEŞMELİ ER ALIMLARI BAŞLADI !

Sözleşmeli Er başvuruları başladı. Başvuru ekranına e-Devlet üzerinden giriş yapan adaylar, önce "bilgilerim" kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer talep edilen bilgileri dolduracaklar. Bu bilgileri tamamladıktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirilecekler.

Adaylar, sözleşmeli er alımıyla ilgili başvurularını gerçekleştirirken, tercihlerini öncelik sırasına göre belirleyebilecekler. Başvuruda bulunacak adayların kimler olabileceği, başvurunun nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim süreçleri, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetleri gibi genel bilgiler, ilgili Bakanlık internet sitesinde yer almaktadır.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da ilgili sitede yayımlandı. Kılavuza göre, en az ilköğretim diplomasına sahip olan ve askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olanlar, başvuruda bulunabilecekler. Başvuru yapılacağı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olanlar başvuru hakkına sahiptirler.

Askerlik hizmetine başlamamış veya henüz tamamlamamış adaylar ise başvuru yapılan yılın ocak ayı itibarıyla 20 yaşını doldurmuş ve 25 yaşını bitirmemiş olmalıdır. Bu kapsamda, 1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar başvurabilirler.

Sözleşmeli erbaş ve erlerin maaşları, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre belirlenir. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya sözleşme süresini tamamlamaları durumunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrıldıktan sonra görev yaptıkları süreye göre ikramiye ödemesi alacakları belirtilmiştir. İkramiyeler, hizmet yılına göre 2024 yılı temmuz zammına kadar değişiklik göstermekte olup, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira, 7'nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak ödenecektir.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : SÖZLEŞMELİ, ER, ALIMLARI, BAŞLADI, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler