HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ocak 2024 Cuma Saat: 13:29

DOLAR'DA SON DURUM?

Merkez Bankası'ndan Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahminleri Açıklandı.
DOLAR'DA SON DURUM?

Merkez Bankası, ocak ayı anket sonuçlarını açıklayarak piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini ortaya koydu. Yapılan değerlendirmeye göre, enflasyon beklentisi azalırken, dolar ve faiz beklentilerinde artış görüldü.

2024 yılı Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 42,04 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki ankette yüzde 41,23 iken, bu anket döneminde yüzde 39,09 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 24,82'den yüzde 23,69'a düştü.

Döviz kuru beklentilerine bakıldığında, katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi 40,00 TL olarak belirlendi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki ankette 39,46 TL iken, bu anket döneminde 40,64 TL olarak gerçekleşti.

Faiz beklentilerinde ise BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 42,47'den yüzde 45,00'e yükseldi. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise yüzde 42,50'den yüzde 45,00'e çıktı.

Bu sonuçlar, piyasa katılımcılarının ekonomik beklentilerindeki değişimleri yansıtarak, dolar ve enflasyon gibi önemli göstergelerdeki beklentilerin geleceğe yönelik şekillendiğini gösteriyor.


HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : DOLAR'DA, SON, DURUM?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler