HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ocak 2024 Cuma Saat: 12:38

Türkiye'nin İlk Astronotu Uzayda 14 gün nasıl geçirecek?

Türkiye, tarihi bir anı daha yaşadı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Falcon 9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatılarak uzaya gönderildi.
Türkiye'nin İlk Astronotu Uzayda 14 gün nasıl geçirecek?

Gezeravcı ve 3 takım arkadaşı, 1,5 günlük bir yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak.

Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, 14 gün sürecek uzay misyonu boyunca çeşitli bilimsel deneylere imza atacak. Yolculuğunun ilk aşamasını başarıyla tamamlayan ekip, yarın öğle saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmeyi planlıyor.

Astronotlar, uzayda geçirecekleri 14 gün boyunca mikro yer çekimi ortamında çeşitli deneyler gerçekleştirecek. Bu deneyler, insan sağlığı ve hastalıkları üzerindeki etkilerinden, yeni nesil alaşımlara kadar geniş bir yelpazede olacak.

TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli şekilde yürütülecek çalışmalarda, Alper Gezeravcı biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda deneyler gerçekleştirecek. Ayrıca, Gezeravcı'nın zaman zaman uzay üssünden dünyaya seslenerek uzaydaki deneyimlerini paylaşması bekleniyor.

Uzay yolculuğunun tamamlanmasının ardından astronotlar, Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

Bu tarihi an, Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki ilerlemesini bir kez daha gözler önüne sererken, Alper Gezeravcı'nın uzayda geçireceği 14 gün boyunca yapacağı deneyler, bilim dünyasında büyük bir merakla bekleniyor.



HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler