HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ocak 2024 Cuma Saat: 09:36

GENÇLİĞİN VE GELECEĞİN ŞEHRİ ALTINORDU

Altınordu'nun enerjik belediye başkanı Aşkın Tören, gençlere odaklanan bir vizyonla şehri geleceğe taşıyor.
GENÇLİĞİN VE GELECEĞİN ŞEHRİ ALTINORDU

Altınordu'nun enerjik belediye başkanı Aşkın Tören, gençlere odaklanan bir vizyonla şehri geleceğe taşıyor. "Gençliğin Başkanı" olarak anılan Tören, Altınordu'nun gençleri için bir dizi yenilikçi proje ve hizmeti hayata geçirerek, şehrin dinamik yapısını güçlendiriyor.

Hizmet ve eser belediyeciliğini gönül belediyeciliği ile birleştirerek her kesimin hayatına dokunan Başkan Aşkın Tören, gençlere yönelik hizmetlere her zaman ayrı bir önem verdi. 

Başkan Tören, üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere yönelik eğitimden kültüre, sanattan spora birçok yenilikçi proje ve hizmeti şehre kazandırdı. 

BU GÜZİDE ESERLER GENÇLER İÇİN

 “Şehir Atölyesi Gençlik Merkezi”, “Teknoloji ve Tasarım Atölyesi”, “Semt Sahaları”, Geçlere yönelik Mesleki Eğitim Kurslarını hayata geçiren Başkan Tören, yapımında sona gelinen Kütüphaneler ve spor kompleksi başta olmak üzere hayatın her alanında gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Enerjisi ve dinamizmiyle gençler ile güçlü bağlar kuran Başkan Aşkın Tören’in ortaya koyduğu vizyon ile hayata geçirdiği başarılı çalışmalar ve projeler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yerel yönetimler Gençlik Çalışmaları ödülü“ne değer bulundu. Başkan Aşkın Tören’in şehre kazandırdığı bu ödül, Altınordu’nun genç dostu şehir unvanını da perçinledi.

GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI ŞEHİR ATÖLYESİ GENÇLİK MERKEZİ

Başkan Aşkın Tören’in gençlere yönelik önemli projelerinden biri de Şehir Atölyesi Gençlik Merkezi. Ordu Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Cumhuriyet Mahallesinde 1200 m2 alan üzerinde zemin artı 3 Katlı binada hizmete sunulan Gençlik Merkezi Şehir Atölyesi’nde içerisinde 24 saat açık olacak; 1’i engelli kütüphanesi olmak üzere 3 kütüphane, 2 Etüt Merkezi, 1 Adet E-spor merkezi, Sanat Atölyesi, Müzik konservatuvarı ve Üniversite öğrencileri için ücretsiz çamaşırhane bulunuyor. Çok amaçlı birimleri bünyesinde bulunduran Şehir Atölyesi Gençlik Merkezi özellikle üniversite öğrencilerinin vazgeçilmezi oldu. 

GENÇLİĞİN YENİ GÖZDESİ E-SPOR MERKEZİ

Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Altınordu’lu gençleri teknoloji merkezleriyle buluşturmayı hedefleyen Başkan Tören’in hayata geçirdiği gençlik merkezi şehir atölyesi bünyesinde bulunan e-spor merkezi de gençlerden büyük ilgi görüyor. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında, kendini e-spor alanında geliştirmek isteyen gençler için önemli bir fırsat sunan merkezde düzenlenecek olan e-spor turnuvalarının yanı sıra, farklı turnuvalara katılmak isteyen e-spor tutkunları hem bireysel hem de takımları ile oyun bilgisayarları ve ekipmanlarından faydalanabilecek.

E-spor merkeziyle gençlere, e-sporcu olma yolunda ilk adımlarını atmalarına ve aynı zamanda nitelikli ve keyifli vakit geçirmelerine de imkân sunuluyor.

İHSAN GÜRDAL TEKNOLOJİ VE TASARIM ATÖLYESİ

Başkan Aşkın Tören’in çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimde ve yaşamda fırsat eşitliğinden en iyi şekilde faydalanmaları noktasında yaptığı çeşitli çalışmalardan biri de Teknoloji ve Tasarım Atölyesi. Atölyelerde çocukların, gençlerin eğlenceli, konforlu ve güvenli bir ortamda yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı veriliyor. 

Teknoloji ve tasarım atölyesi özellikle örgün eğitimine devam eden çocuklarımızın geleneksel mesleklerle geleceğin mesleklerini laboratuvar ortamında uygulayabilecekleri kendi becerilerini test bataryalarında tespit edeceği bir merkez. 

Bünyesinde 8-14 yaş arası çocuklarımıza yönelik; Robotik Kodlama Atölyesi, Zekâ Oyunları Atölyesi, Ahşap Oyuncak Yapım Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Yağlı Boya Atölyesi ve Sergi Alanı, Kış Bahçesi ve Çocuk Parkı bulunan merkez çocukların ve gençlerin gelişimine önemli katkılar verecek.

ANKARA KÜLTÜR EVİ ORDU KONAĞI GURBETTEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN SICACIK BİR YUVAYA DÖNÜŞTÜ

Yine Başkan Tören tarafından Ankara’da hizmete sunulan Altınordu Belediyesi Kültür Evi Ordu Konağı' da Ordu dışında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin buluşma mekânı oldu. Kültür evi, Ordu Konağı, yüksek öğrenim sebebiyle başkentte bulunan öğrenciler için bir buluşma noktası, sıcacık bir ev aile ortamı ve bir kütüphane olarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

SEMT SAHALARI İLE 7’DEN 70’E HERKES İÇİN SPOR 

Başkan Aşkın Tören’in ilçeye kazandırdığı dev yatırımlar ile Altınordu sporda da altın yıllarını yaşıyor. Amatör spor kulüpleri için de önemli bir altyapı olan semt sahalarında mor beyaz efsanesinin yeni yıldızları da yetişecek.

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve 7’den 70’e tüm kesimlere hizmet verecek 12 adet Sentetik Çimli Semt sahaları ile şehre 10.000 metrekare yeni spor alanı kazandırıldı.

Her gencin kendi semtlerinde rahatlıkla ve güvenle sportif faaliyetlerini yapabilmelerine imkân sunan semt sahaları Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ve Spor toto teşkilat Başkanlığı hibesi ile hayata geçirildi. Semt sahaları en çok kendi mahallelerinde güvenle standardı yüksek spor alanlarına kavuşan gençleri sevindirdi.

GENÇLERE YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI

"Bu şehirde tek bir gencimiz dahi mesleksiz kalmayacak" sözü ile öncelikle gençlerin nitelikli iş gücüne katılımlarını temin etmek ve geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere hayata geçirdiği "Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi" “Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” ve “Kariyer Merkezi” ile gençlerin işsizlik sorununa kalıcı çözümler üretecek altyapıları da hizmete sunan Başkan Aşkın Tören’in gençlere yönelik çalışmaları çeşitlenerek devam ediyor.

BAŞKAN TÖREN “GENÇLERİMİZ İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK ETMEYE DE DEVAM EDİYORUZ”

Türkiye Yüzyılı Altınordu’sunu gençlerle birlikte inşa edeceklerini belirten Başkan Tören, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacağına inandığımız genç kardeşlerimiz için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliğinden tam olarak yararlanmaları, hayat boyu öğrenme imkanlarından istifade edebilmeleri, okumaları, sorgulamaları, araştırmaları için bilime, sanata, spora, kültüre dair ihtiyaç duydukları her alanda eserlerimizi ve çalışmalarımızı yapmanın gayretindeyiz. Hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelerimiz ile şehrimizi genç dostu, çocuk dostu ve spor dostu şehir olarak ikinci yüzyıla hazırlıyoruz. Hizmete sunduğumuz proje ve eserlerimiz şehrimize ve özellikle de genç kardeşlerimize hayırlı olsun.” dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : GENÇLİĞİN, VE, GELECEĞİN, ŞEHRİ, ALTINORDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler