HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 17:22

BELEDİYE'DEN İŞÇİLERE %70 ZAM !

Amasya Belediyesi bünyesinde çalışan şirket ve kadrolu işçilerin ücretlerinin belirlendiği Toplu İş Sözleşmesi (TİS), düzenlenen törenle imzalandı.
BELEDİYE'DEN İŞÇİLERE %70 ZAM !

Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, şirket ve kadrolu işçilere yüzde 70 oranında zam yaptıklarını duyurdu. Amasya Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı HizmAmasya et-iş sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin sonucunda, AKSAV İşçileri en düşük net maaş 29 bin 500, Ramazan net bin 500 ve Kurban bayramında net 2 bin 700 lira bayram harçlığı, ortalama yüzde 70 zam yapıldı. Kadrolu işçilere de yüzde 70 oranında zam yapıldı.

 İŞÇİLERİN YÜZLERİ GÜLDÜ

Çalışanlar tarafından sevinçle karşılanan yeni sözleşme ile AKSAV şirketi çalışanlarının en düşük net ücreti 29 bin 500 TL oldu. Başkan Çelik, zam oranları ve rakamlarını açıkladıktan sonra, belediye işçileri tarafından bir süre alkışlandı.

İmza törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Hizmet-iş sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Hizmet-iş sendikası Amasya Şube Başkanı Tolga Öztürk, birim müdürleri ve şirket çalışanları katıldı. Törenin açılış konuşmasını Hak-İş Amasya İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Amasya Şube Başkanı Tolga Öztürk yaptı.

Şehzadeler şehrini 5 yıllığına Bayram Çelik’e emanet etmenizi istiyorum’ Toplu iş sözleşmesinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım; “Amasya’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili seçilene kadar, Amasya’nın milletvekili Yaşar Yıldırımdır. Bugüne kadar da Amasya’dan talep geldiyse hepsini hayata geçirmeye çalıştım. Amasyalının bir kapısı vardır. MHP 11. Kat Yaşar Yıldırım. Tabi bu seçimde de sizden isteğim şu; Sayın Bayram Başkan’a destek vermeniz. Şehzadeler ve padişahlar şehri 5 yıllığına Bayram Çelik’e emanet etmenizi istiyorum. Bayram Çelik yalnız değildir. Önce Allah Bayram Çelik’in yanındadır. Amasyalılar yanındadır ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi dağ gibi arkasındadır. Biz insanımızdan, Başkanımızdan ve mensubumuzdan vazgeçmeyiz. İyi gününde, kötü gününde yanındayız. Dediler ki; efendim Amasya’da imza töreni var, gelir misin? Atladık geldik. Niye! Amasya Milletvekiliyiz. Önümüzde bir seçim var. Bu bir yerel seçim. Burada bir yarış var. Bu yarışta Milliyetçi Hareket Partisi bundan 5 yıl önce Amasya Belediyesini kazanmıştı. Bu seçimde de MHP’nin Başkan adayı Bayram Çelik Başkanımdır. Burada da birazdan bir toplu sözleşme olacak. Anladığım kadarıyla da verilen zam oranı Türkiye’de bir numara olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Ersoy ve Şube Başkanı Öztürk belediye İşçilerinin maaş artışlarını ilgilendiren imzaları attı




Anahtar Kelimeler : BELEDİYEDEN, İŞÇİLERE, %70, ZAM, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler