HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 13:16

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Kart, Şifre ve Kodlara KDV Uygulaması

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal veya fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodlara yönelik KDV uygulamalarının detaylarını belirledi.
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Kart, Şifre ve Kodlara KDV Uygulaması

Yapılan düzenlemeye göre, bu ürünlerin yurt dışından ithali veya Türkiye'de satışı KDV'ye tabi olacak.

Belirli ürün ve hizmetlerin temininde veya güvenli alışverişlerde kullanılan kart, şifre ve kodların satışıyla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, yurt dışından temin edilen veya Türkiye içerisinde satılan kart, şifre ve kodlar KDV'ye tabi tutulacak. Yurt dışından temin edilen ürünlerde KDV'nin, Türkiye'de mukim olanlar tarafından beyan edilip ödenmesi gerekecek. Aynı şekilde, Türkiye'de satılan kart, şifre ve kodlar için hesaplanan KDV, satıcı firmalar tarafından beyan edilecek.

Ancak, belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, kullanıldığında kart, şifre ve kodu çıkaran firma nezdinde bir satın alma hakkı oluşturan ödeme aracı mahiyetindeki kart, şifre ve kodların satışı KDV'ye tabi olmayacak. Bu ürünlerin kullanılarak ürün veya hizmet temin edilmesi durumunda ise genel hükümler çerçevesinde KDV uygulanacak.

Ayrıca, bavul ticaretinde uygulanan istisna tutarı 10 bin liraya yükseltildi. Türkiye'de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan satışlarda ve Türkiye'de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlarda, istisna uygulanacak asgari tutar 2 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı.

Uluslararası taşımacılık faaliyeti yürütenlerin vergi istisnasından yararlanabilmesi için yetki belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda, mükelleflerin vergi istisnasından yararlanabilmesi için uluslararası taşımacılık faaliyetini yürütüldüğü dönemde geçerli bir yetki belgesine sahip olmaları gerekiyor.

Düzenlemeler, 1 Şubat itibariyle yürürlüğe girecek.



HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler