HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:43

Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı!

"Konut Fiyatları Kasım Ayında Türkiye Genelinde Hızla Arttı, Ankara Liderliğinde"
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, konut fiyat endeksi (KFE) Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artış kaydederek 1150,4 seviyesine ulaştı. Önceki yılın aynı ayına göre ise KFE nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında artış gösterdi.

Bu artışta 3 büyük ilin performansı da dikkat çekti. Kasım ayında bir önceki aya göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 0,8, Ankara'da yüzde 1,8 ve İzmir'de yüzde 2,8 oranlarında arttı. Ancak, yıllık bazda bakıldığında Ankara, konut fiyat endeksindeki değişimde liderlik yaparak İstanbul'u geçti. İstanbul'da yıllık artış yüzde 69,2 iken, Ankara'da bu oran yüzde 96,3 ve İzmir'de yüzde 76,9 oldu.

Konut fiyatlarındaki bu hızlı artış, özellikle Ankara'da son bir yıl içinde belirgin bir şekilde hissedilmiştir. Türkiye genelindeki yüksek konut fiyatlarındaki artış, konut piyasasındaki dinamikleri ve ekonomik faktörleri yakından takip edenler için dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.


haber merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler