HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:40

Evlenecek gençlere 150 bin liralık desteğin ayrıntıları belli oldu!

"Bakan Göktaş, Evlenen Gençlere 150 Bin Liralık Destek Paketini Duyurdu"
Evlenecek gençlere 150 bin liralık desteğin ayrıntıları belli oldu!

Bakan Göktaş, evlenecek gençlere yönelik olarak sunulan 150 bin liralık destek paketinde son aşamaya gelindiğini açıkladı. Bu destek programı, evlilik sürecindeki gençlere önemli kolaylıklar sağlayacak.

Destek programı, genç çiftlere uzun vadeli ve geri ödememesi şartıyla kredi imkanı sunuyor. Bakan Göktaş'ın ifadesine göre, genç çiftlere sunulacak kredi, toplam 48 ay vade ile ve ilk iki yıl hiçbir geri ödeme yapılmaksızın verilecek. Bu özel kredi paketi, genç çiftlerin evlilik süreçlerinde karşılaşabilecekleri mali zorlukları hafifletmeyi amaçlıyor. Ayrıca, kredi desteğiyle gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve ekonomik olarak güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bakan Göktaş, gençlerin evlilik sürecindeki diğer ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurduklarını belirtti. Bu çerçevede, genç çiftlere danışmanlık ve eğitim hizmetleri de sunulacak. Bu destek ve danışmanlık hizmetlerinin, gençlerin evlilik sürecinde karşılaşabilecekleri sosyal ve psikolojik zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olacağı ifade edildi.

Göktaş, projenin ilk uygulamasının deprem bölgesinde başlatılacağını, ilerleyen zamanlarda ise tüm Türkiye genelinde gençlerin faydalanabileceği şekilde yaygınlaştırılacağını açıkladı. Bu kapsamlı projenin, gençlerin hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.


haber merkezi





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler