HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 16:07

ADIGÜZELDEN EMEKLİ ZAMMINA TEPKİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel bir TV programında çıktığı canlı yayında yapılan emekli maaşı zamlarını eleştirdi.
ADIGÜZELDEN EMEKLİ ZAMMINA TEPKİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel bir TV programında çıktığı canlı yayında yapılan emekli maaşı zamlarını eleştirdi.

Adıgüzel açıklamasında şu sözlere yer verdi:Emekli maaşının asgari ücretin hatta açlık sınırının dahi altında olması emekliye aç kal demektir. Yıllar içerisinde emeklilerin sürekli olarak kaybı söz konusu. TUİK rakamlarına göre 2003 yılı Erdoğan yeni iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 332 TL. O dönem 250 gram ekmek 25 kuruş, 1328 ekmek alabiliyor. Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 10.000 TL olacaksa 250 gram ekmek 10 TL olduğuna göre 1000 ekmek alabiliyor. Aradaki 328 ekmeği kim aldı kardeşim? 65 litre süt kayıp. Temel gıda maddelerinde bile büyük bir uçurum var ve emekliler sürekli kaybediyor. Emeklilerin bir kısmı akşam karanlığını bekleyip çöp konteynırlarını karıştırıyor. Bu nedenle verilen 10bin TL temel ihtiyaçları alacak seviyenin altındadır. Emeklilere yapılan bu zulmün derhal durdurulması gerekir. Ayrıca intibak konusu çok önemlidir. Temmuz ayında eşitlenecek deniliyor ancak eşitlenecek olan artış oranı yani maaş oranı değil. Aynı işi yapan insanlar aynı ücreti almalıdır. Pek çok alandaki adaletsizliklerin ortadan kaldırılması ve bir standart getirilmesi gerekir. Bugün bir emekli isyanı var fakat Erdoğan sanki emeklilerle alay eder gibi 2024 yılında emekli yılı ilan etti. Markete gidip fiyatlarını görünce birçok şeyi almadan çıkan ya da gramajını küçülten pek çok emekli var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçimde söylediği 15.000 TL vaadi hikayeden ibaret değildi. Bu şartlar bilindiği için bir nefes aldırmaydı.”


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : ADIĞÜZELDEN, EMEKLİ, ZAMMINA, TEPKİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler